Intresserad av böcker?

Granhults Gård – Ormvråk

Böckernas värld!

Jag läser en hel del böcker. Både av svenska författare och översatta utländska författare. Jag har också läst en hel del böcker på engelska. Tänkte att jag kunde dela med mig av mina intryck och även utbyta lite uppfattningar om böcker.

Man kan möjligen fråga sig vad det är för mening med att skriva om böcker som man läst? Jag brukar göra ett uppehåll på ett par dagar efter det att jag läst en bra bok. Jag brukar då fundera på storyn, skeendet, tempot, intrigerna, personerna och vad man kan ta med sig från boken. Jag höll på glömma den viktigaste ingrediensen i en bra bok och det är att den måste ha ”flow”. Det måste finnas ett flyt och sug i handlingen i en bra bok. Någonting, som gör att man vill vända sida och fortsätta läsa. Under håldagarna, när boken är läst, nollställer jag mig själv. Alla böcker behöver jag inte vila ifrån, men ibland tar jag med mig historien i ett par dagar. Dessa minnesbilder och känslor är det som den här hemsidan handlar om.

Jag läser också en hel del recensioner om böcker. I bland är jag inte helt ense med en del recensenter. Därför skulle det vara intressant att veta vad du tycker om böckerna som jag skriver om. Det blir lite som en bokcirkel, fast i bloggform.

Hälsningar
Bok-Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Böcker som berör. Om spänningsromaner, skönlitteratur, biografier och dokumentärer.